Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

..Kvar till Gasque!

  Info

  Hejsan Nollan!

  Till att börja med vill jag säga grattis och välkommen till Industriell Ekonomi. Det är snart dags att starta ett nytt kapitel av ditt liv, fem år på Lunds Tekniska Högskola. Tro mig när jag säger att du kommer bli fängslad av den fantastiska studentanda och gemenskap som finns här i Lund och på I-sektionen.


  Det är snart dags för dig att sätta dina första steg på LTH. Många tankar snurrar i huvudet och man är nervös över första dagen. Vart ska jag ta vägen? Vem ska jag prata med? Kommer jag få några nya vänner? Vad är det ens jag ska plugga egentligen? Men du kan vara lugn. För att du ska få en bra start här i Lund och för att du ska lära dig allt om vad staden har att erbjuda kommer du att kastas in i en månads introduktion, den så kallade Nollningen. Nollningen är en av de roligaste och mest galna traditioner som finns här i Lund och består av både myskvällar, fester och olika uppdrag. Sportevent, finsittningar, togafest, ett massivt vattenkrig, bad i sjön Sjøn och ett sjukt stort utedisco är bara några exempel på vad du kommer att få uppleva. Du kommer dessutom alltid att ha dina phaddrar att vända dig till när du känner dig förvirrad eller när du helt enkelt bara vill ha någon att prata med.


  Under nollningen är det också ett ypperligt tillfälle att lära känna dina cirka 100 klasskamrater bättre och även de äldre studenterna. Det är ni som är I-16, men efter bara några dagar kommer ni att känna er lika fängslade av I-familjen som de gamla och dryga i I-12.


  Det här häftet du håller i din hand innehåller allt du behöver veta för din första tid här i Lund. Så luta dig tillbaka, ta en ordentlig titt och tagga Nollning!


  Vi ses snart!  Det här med kurslitteratur..

  Efter nollningen börjar allvaret, och ett enkel sätt att få en bra start på studierna är att skaffa alla böcker, block, pennor och annat man behöver i god tid. För oss civilingenjörer är den TLTH-ägda bokhandeln KFS egentligen allt du behöver. Där kan du som student köpa all din litteratur och annat material som du behöver för att klara dina kurser.


  KFS gör allt för att försöka erbjuda så fördelaktiga priser som möjligt på sitt sortiment till dig som student.
  Ni hittar dem på ovanvåningen i studiecentrum!

  Phøs

  Øverphøs Adhara

  Var hon kommer ifrån är det ingen som vet, den hemlighetsfulla ledaren som är hjärnan bakom alla svåra uppdrag. Sägner säger att hon är den mest fängslande människan på jorden. När det är något stort på gång dyker hon alltid upp från ingenstans med en samlad elit för att fängsla sin omgivning. Det sägs att hon aldrig har misslyckats. För att vinna Adharas respekt är det viktigt att vara hängiven och visa mod.


  Phøs Ira

  Med en förmåga att förutspå sina opponenters nästa drag får hon igenom sin vilja utan märkbar ansträngning. Hennes aura får även den mest stadiga att ifrågasätta sina sinnen, och bara den naiva vågar möta hennes blick. Somliga skulle kalla henne övernaturlig, samtliga kallar henne mystisk. Ira anförtror sig åt den som är hård men rättvis och respekterar de intelligenta.


  Phøs Flamelle

  Hon är jagad av många och har sedan länge gått under jord för att finna det rätta receptet på guld. Många säger att hon levt i över 200 år, och att hon skapat guld sedan länge. Och som en vis man en gång sade, ”i hjärtat av varje legend finns även en smula sanning”. För att imponera på Flamelle krävs optimism och uppfinningsrikedom.


  Phøs Ellsworth

  Långt innan smartphonernas och de personliga datorernas era så processade, tolkade och formulerade Ellsworth människans omvärld till det språk vilka elektronhjärnorna kunde bearbeta. Han var en pionjär och frontfigur för det informationssamhälle vilket utvecklats radikalt men är sedan årtionden spårlöst försvunnen. Han besitter en otrolig problemlösningsförmåga och har ett tränat öga för att avgöra vad som gör att ett en nolla skiljer sig från en etta.


  Phøs Bracco

  Han vandrar outtröttligt fram längs gränder och stråk. Med ett tränat sinne kan man ana honom lura bakom hörnen. De som har stött på honom får ofta känslan att de blivit bestulna något kärt. Skulle du någon gång få syn på honom så gör du klokt i att undgå att fastna i hans fängslande blick. Bracco kräver prov på list och lojalitet.


  Phøs Azkan

  Azkan blev som ung lämnad till naturen som har format honom till den man han är idag. Naturen och ensamheten har drivit honom till en man av djuriska levnadsinstinkter och han lever bara efter sin egen kodex. Han tillbringar sitt liv genom att resa världen runt sökandes efter äventyr. Vill du vinna Azkans respekt måste du visa äventyrslystenhet och livlighet. Förvänta dig dock aldrig att se honom, skuggorna är hans hem.

  Kontakt

  Tveka inte att kontakta oss på phos@isek.se om du har några frågor eller funderingar. Vi finns här för din skull och gör allt för att du ska få bästa möjliga start på din tid i Lund.

  Det kan vara en bra idé att utöver I-sektionens hemsida ta sig en titt på Teknologkårens och Lunds Universitets hemsida för att bekanta dig mer med din framtida studiemiljö. Och glöm inte alla de olika Nationerna heller!

  ^